NOTÍCIES

  • -

La Castanyada

Compartir:

  • -

Festa de Haloween

Compartir:

  • -

Visita al Parc Natural del Montseny

           

 

El dimecres dia 22 d’octubre, els nens i nenes de Cicle Mitjà vam anar d’excursió al Parc Natural del Montseny, on vam poder observar la natura de molt a prop i estudiar els ecosistemes i el medi físic.

Durant la increïble passejada que vam fer pels voltants, vam tenir l’oportunitat de descobrir i gaudir de les diferents tonalitats amb què ens regala la tardor.

La sortida ens va permetre aprendre moltes coses interessants, sobretot que el Montseny és l’únic dels nostres parcs que té tanta diversitat de boscos, fet que el converteix en el veritable pulmó de Catalunya.

Us animem a visitar-lo. És un lloc meravellós!

Compartir:

  • -

Cuines del món a l’escola – La Xina

Els primers referents tangibles relacionats amb la cuina xinesa  pertanyen  a  uns 5000 anys a. C. Es tracta de restes de forns, estris per cuinar o ceràmiques de dibuixos. En concret, un dels estris trobats consistia en tres recipients acassolats, units entre si, que permetia la cocció de tres plats diferents alhora. Aquest instrument  deixa palesa  l’astúcia i gran destresa culinària del poble xinès.

1500 a.C., en determinades zones de la Xina, ja es coneixien  gairebé  els mateixos aliments que conformen la base de l’actual cuina xinesa, en especial els  cereals, els llegums, les verdures-carbasses, cogombres, carbassons-  o les carns d’ànec i de porc.

Anys més tard, el descobriment dels metalls –del coure, fonamentalment- va permetre el naixement d’una nova artesania i la creació de nous atuells, que van perfeccionar, però no canviar, la manera de coure i de cuinar.

En alguns dels llibres xinesos antics -no específicament culinaris- ja es feia referència a la importància de l’alimentació.

Confuci, 500 anys a.C., escrigué: “L’home no menjarà l’arròs malmès per la intempèrie ni res que s’hagi desnaturalitzat o hagi perdut el color. No menjarà cap aliment ni massa cuit ni massa poc cuit ni tampoc productes que no siguin de la temporada. No menjarà aliments mal tallats i consumirà carn de manera moderada…”  Aquest text és d’una prodigiosa modernitat, fins al punt que podria formar part  del pròleg de qualsevol llibre de cuina actual.

Compartir:

  • -

  • -

100% d’aprovats a Selectivitat

Els resultats dels nostres alumnes de 2n de Batxillerat a les proves de Selectivitat han estat excel·lents: el 100% dels alumnes presentats ha aprovat! 

D’altra banda, el 19% d’aquests alumnes ha superat el 9 de nota, fent-se mereixedor de la distinció de les PAU, reconeixement que el Departament d’Economia i Coneixement atorga anualment a aquells estudiants de Catalunya que, en la fase general de la convocatòria de les PAU del mes de juny, obté una qualificació igual o superior a 9.

L’acte de lliurament de distincions tindrà lloc el proper 21 de juliol a l’Auditori de Barcelona.

Tot l´esforç d’alumnes, pares i escola ha valgut la pena.

Enhorabona a tots!

 

Compartir:

  • -

Matriculacions Curs Escolar 2014-2015

A totes aquelles famílies que hagueu de matricular els vostres fills a l’escola, us recordem que els períodes de matriculació són els següents:

 

  •  Del 10 al 13 de juny (ambdós inclosos): de P3 a 1r d’ESO
  •  Del 23 al 27 de juny (ambdós inclosos): de 2n a 4t d’ESO

 

Podeu  passar per la Secretaria de l’escola, en horari de 8:30h a 12:30h i de 14:00h a 17:00h,  per tal de formalitzar la vostra matrícula.

Cordialment,

 

La Direcció

Compartir:

  • -

Premis Baldiri Reixac

El passat 1 de juny va tenir lloc, a l’Espluga de Francolí, l’entrega dels premis Baldiri Reixac, de la Fundació Lluís Carulla.

L’Aleix Illa, alumne de la nostra escola, que hi participava amb el seu treball “Aplicació de Mataró amb Realitat Augmentada”, va estar guardonat amb un d’aquests premis, que va anar a recollir amb la seva tutora del treball de recerca, la professora Sònia Rojas.

Enhorabona a tots dos per la feina ben feta!

Compartir:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Aceptar

ACEPTAR
Aviso de cookies