Cuines del món a l’escola

País de clima fred, Noruega té una cultura gastronòmica basada en productes de mar i muntanya, que es combinen en una cuina rica i variada, amb alguns plats de caça i peix de tradició mil·lenària que es remunten fins als temps dels víkings.

Un dels plats més tradicionals i internacionalment conegut és el salmó fumat. És un dels productes que més s’exporta i permet un gran nombre de preparacions diferents,  amb ou remenat, anet o mostassa, per exemple.

Altres peixos com ara el bacallà, la truita, la balena, el verat, les arengades i una gran varietat de mariscs, completen el panorama gastronòmic-marítim de Noruega.

Entre els plats de carn són típics la cuixa de xai rostida lentament, el guisat de xai acompanyat amb col i uns granets de pebre, les costelles de xai adobades o fumades i plats de caça, que acostumen a ser força contundents.

La fruita, amb un procés de maduració lent, és de mida petita però de gust concentrat. Maduixes, pomes i cireres s’inclouen sovint en l’elaboració de molts tipus de pastissos.

Menú previst  per a aquest dia

Sopa de col

***

Salmó amb salsa d’anet i patates bullides

***

Pastís de poma

Compartir:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Aceptar

ACEPTAR
Aviso de cookies