Cuines del món a l’escola – La Xina

Els primers referents tangibles relacionats amb la cuina xinesa  pertanyen  a  uns 5000 anys a. C. Es tracta de restes de forns, estris per cuinar o ceràmiques de dibuixos. En concret, un dels estris trobats consistia en tres recipients acassolats, units entre si, que permetia la cocció de tres plats diferents alhora. Aquest instrument  deixa palesa  l’astúcia i gran destresa culinària del poble xinès.

1500 a.C., en determinades zones de la Xina, ja es coneixien  gairebé  els mateixos aliments que conformen la base de l’actual cuina xinesa, en especial els  cereals, els llegums, les verdures-carbasses, cogombres, carbassons-  o les carns d’ànec i de porc.

Anys més tard, el descobriment dels metalls –del coure, fonamentalment- va permetre el naixement d’una nova artesania i la creació de nous atuells, que van perfeccionar, però no canviar, la manera de coure i de cuinar.

En alguns dels llibres xinesos antics -no específicament culinaris- ja es feia referència a la importància de l’alimentació.

Confuci, 500 anys a.C., escrigué: “L’home no menjarà l’arròs malmès per la intempèrie ni res que s’hagi desnaturalitzat o hagi perdut el color. No menjarà cap aliment ni massa cuit ni massa poc cuit ni tampoc productes que no siguin de la temporada. No menjarà aliments mal tallats i consumirà carn de manera moderada…”  Aquest text és d’una prodigiosa modernitat, fins al punt que podria formar part  del pròleg de qualsevol llibre de cuina actual.

Compartir:

INFORMACIÓ DE CONTACTE

C/ Passet, 16 Urb. Can Quirze (Mataró)

93 755 65 50

secretaria@escolameritxell.org

fundaciomeritxell.cat

FRASE MOTIVADORA

Digues i ho oblido, ensenya'm i ho recordo, involucra'm i ho aprenc. Benjamin Franklin

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Aceptar

ACEPTAR
Aviso de cookies